Alpha Cursus

Welkom bij de Alpha-cursus!

Als 3 kerken nodigen wij u en jou hartelijk uit voor een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof.
Als u of jij:

  • Meer wilt weten over het christelijk geloof;
  • houdt van een goed gesprek; 
  • nieuwe mensen wilt ontmoeten;
  • denkt dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde; 
  • basiskennis over het geloof wilt opfrissen; 

dan is de ALPHA-CURSUS een goed idee!

Wat is de Alpha-cursus?
De Alpha-cursus geeft een heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis.

Hoe werkt de Alpha-cursus?
Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een  inleiding over het christelijk geloof. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar een startavond en kijk zelf of het iets is voor je.

Wat wordt behandeld op de Alpha-cursus?
Vijftien verschillende thema's van het christelijk geloof worden besproken, zoals:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe leidt God ons?

Ontstaan en verspreiding van de Alpha-cursus
De Alpha-cursus is al in de jaren '70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha-cursussen wereldwijd in maarliefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. Circa 210.000 Nederlanders deden de cursus.

Wanneer wordt de Alpha-cursus in ’s-Gravendeel gegeven?
In het voorjaar van elk jaar (januari t/m maart) wordt in ’s-Gravendeel de interkerkelijke Alpha-cursus aangeboden, georganiseerd door de IKE (de Interkerkelijke Evangelisatiecommissie).

In het najaar van elk jaar (september t/m november) wordt in ’s-Gravendeel de Alpha-cursus aangeboden door een of meer van de kerken die participeren in de IKE: de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk. 

Wilt u zich aanmelden, hebt u vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van de evangelisatieouderlingen:

Hervormde Gemeente: Leander van Waardenburg
(telefoon: 06-51858248, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Website: www.hervormdsgravendeel.nl

Gereformeerde Kerk: Jesse Kuiper
(telefoon: 078-6735579, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Website: www.ontmoetingskerksgravendeel.nl

Christelijke Gereformeerde Kerk: Jan van der Feest
(telefoon: 06-49136335, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Website: www.cgkgravendeel.nl